Bracna stecevina
Početna › Forums › Obiteljsko pravo › Bracna stecevina
Označeno: Bračna stečevina
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 27. svibnja 2025.13:31 by
Danijela.
-
AutorPostovi
-
-
23. ožujka 2025. at 00:13 #5252
Zivimo u kuci 16.godina koju su mi darovali moji roditelji. Nakon nekog vremena smo nadogradili jos jednu prostoriju u koju sam ja ulagala svoje nenamjenske kredite. Jedan kredit jos otplacujem a muz me zeli tuziti jer smo na rastavi. Zanima me koliko bi on mogao dobiti od tih ulaganja jer in nije tu nista ulaga osim zajednickog rada u braku. Hvala Mirela
-
24. ožujka 2025. at 09:49 #5253
Poštovana,
Kuća što su Vam darovali Vaši roditelji je vlastita imovina, te suprug ne može dobiti vlasništvo.
Ono što može tražiti, to su ulaganja tj.isplatu. Visina isplate zavisi koliko je ulaganjima, nadogradnjom promjenjen identitet nekretnine.
Isplata ne bih trebala biti velika, ali visinu će procjeniti tj. izračunati vještak građevinske struke.LP
PGP Sisak -
26. svibnja 2025. at 23:03 #5282
Pozdrav,
molim pomoć u vezi bračne stečevine.
Imam li pravo na pola stana ukoliko je suprug sam digao kredit te je stan kupljen dvije godine prije našeg vjenjčanja s tim da smo prije vjenčanja živjeli zajedno veċ duže vrijeme i da prilikom vraċanja kredita živimo cijelo vrijeme zajedno?Hvala.
Lijep pozdrav. -
27. svibnja 2025. at 13:31 #5291
Poštovani,
Ako ste tijekom bračne zajednice imali zajednička ulaganja, imate pravo potraživati dio sredstava tj. ulaganja. Pravo na suvlansički udio u stanu, nažalost, nemate.
Morate imati u vidu da su troškovi utvrđivanja bračne stečevine poprilično visoki.
lp
PGP Sisak
-
-
AutorPostovi
- Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.
Forum
Novo u Forumu
-
Javni natječaj
by
IvanaB
Prije 1 dana, 9 sati -
Bracna stecevina
by
Vukasin
Prije 1 tjedana, 1 dana -
trebam savjet