Bracna stecevina
Početna › Forums › Obiteljsko pravo › Bracna stecevina
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated Prije 1 tjedana, 1 dana by
Danijela.
-
AutorPostovi
-
-
1. prosinca 2025. at 13:38 #5408
Postovani,partner i ja smo bili u vezi (dvije i pol godine ) svaki par mjeseci u kuci njegove majke dolazili i tamo boravili (kada smo se rastajali on se vracao vanpracnoj zeni i troje dijece ja sam svojoj kuci i ponekad u
Najam, nakon godinu dana iz te veze imamo dijete i priznao je dijete,ali on je napistio nas u trudnoci i par puta se samo jos vidjeli na pocetku rodjenja djeteta. U toku veze ja sam uredjivala svoju kucu koju imam iz proslog braka ,kupljena prije nego sta sam upoznala partnera ,dokaze o placanju svega sta sam ulagala u svoje nekretnine imam izjavu covjeka koji mi je sve radio ,ptpisano. Sada ,me tuzio taj bivsi skojim sam dobila dijete da hoce svega pola u nekretninama sta sam ja imala u prijasnjem braku ,navodi da je on ulagao i placao sve sta sam ja radila. I sud je odma plompu stavio na sve bez ijednog rocista ili saslusanja. Da naglasim da sam nezaposlena ali sve sta sam gradila i placala je bilo od pokojnog muza sta mi je ostalo pa sam prodala pokretnu imovinu da bi svoju kucu mogla sredjivati a on je dolazio samnom i gledao radnike kako rade jer me je vozio ponekad. Sada on trazi uknjizenje jer imam djete koje nit placa alim.i vodimo sud i za to,trazi sve sta je ulagao a nije niti jedne kune za nista dao jos sam ja njemu sve placala. Zar nije stecena imovina prije -vlastita imovina i ja ako imam napismeno sta sta sam sve platila kako moze traziti sta sam ja platila. -
1. prosinca 2025. at 16:04 #5409
Poštovana,
Sve što je stečeno prije braka je vlastita imovina. No ako je partner nešto ulagao ima pravo na isplatu uloženog. Vi navodite da nema njegovog ulaganja, e to onda dokazujete u sudskom postupku, a on mora dokazati kako i koliko je ulagao. Temeljem tužbe stavio je zabilježbu spora , što se može samom činjenicom što je isti tužitelj.
Poseban postupak je utuživanje partera za alimentaciju.
U svakom slučaju savjetujemo Vam da angažirate odvjetnika , jer je riječ o teškim sporovima.
Isto tako prema mjestu prebivališta obratite se upravnom odjelu za besplatnu pravnu pomoć i podnesite zahtjev za sekundarnu pravnu pomoć jer ste nezaposlena osoba.Srdačno,
PGP Sisak
-
-
AutorPostovi
- Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.
Forum
Novo u Forumu
-
Javni natječaj
by
IvanaB
Prije 1 dana, 9 sati -
Bracna stecevina
by
Vukasin
Prije 1 tjedana, 1 dana -
trebam savjet