bračna stečevina
Početna › Forums › Besplatna pravna pomoć › bračna stečevina
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 27. siječnja 2017.10:16 by PRAVNIK.
-
AutorPostovi
-
-
26. siječnja 2017. at 17:40 #4035
Poštovani,
suprug i ja smo u braku nepunih 18 godina, s time da 19 živimo zajedno. Živimo u kući njegovih roditelja u koju smo zajednički ulagali novčana sredstva. Centralno grijanje, dograđena terasa, promjena krovišta, gradnja potkrovnog stana. Suprug je nedavno podnio zahtjev za rastavu braku te od mene traži da se iselim. Obzirom da imamo troje djece ja isto ne želim, također ulagala sam novčana sredstva zajedno sa njim. Obzirom da ništa nije preneseno na niti jedno od nas molim pomoć da li imam pravo i kako isto mogu ostvariti na dio koji je izgrađen za trajanja bračne zajednice.unaprijed zahvaljujem.
Marina -
27. siječnja 2017. at 10:16 #4037
Poštovana,
sve što ste zajedno stekli u braku osim darova i imovine koju je eventualno svako od vas naslijedio, predstavlja bračnu tečevinu. Obzirom da vam suprug ne priznaje ulaganja koja ste imali u kuću njegovih roditelja, svoje pravo svakako možete ostvariti putem suda podnošenjem tužbe a u postupku možete predlagati dokaze kako bi se utvrdilo koliki je vaš doprinos zajedničkoj imovini koju ste zajedno sa suprugom uložili u kuću njegovih roditelja.
S poštovanjem
-
-
AutorPostovi
- Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.
Forum
Novo u Forumu
-
HRT ovrha
by Zeljka
4. rujna 2024.10:43
-
Pripravnik
by Pero86
26. kolovoza 2024.12:11
-
Facebook grupa Are we dating the same guy? Europe, EU